Decathlon Testdag!

Decathlon Testdag!

Yes! Het wintersportseizoen is aangebroken. Houd jij je al bezig met de fijnste vakantie van het jaar? Wij van WinterWear in ieder geval wel! En we mochten met Decathlon alvast helemaal in de stemming komen.

Yes! Het wintersportseizoen is aangebroken. Houd jij je al bezig met de fijnste vakantie van het jaar? Wij van WinterWear in ieder geval wel! En we mochten met Decathlon alvast helemaal in de stemming komen.

We zijn namelijk uitgenodigd voor de Decathlon Testdag in Snowworld Landgraaf. Een gezellige dag waarbij het team van Decathlon NL bij elkaar komt om het geheugen op te frissen m.b.t de verschillende wintersportartikelen én de nieuwe collectie snowboards en ski’s en andere wintersportartikelen test om hier zo goed mogelijk advies over te kunnen geven in de winkels.

Decathlon is een grote sportwinkelketen met een breed assortiment (goed geprijsde!) sportartikelen. Ze hebben producten voor wel 65 sporten en kunnen de prijzen laag houden doordat ze alle artikelen zelf ontwikkelen. Het wintersport merk van Decathlon is Wed’ze. Tijd om dit merk eens uit te proberen!

We zijn ’s ochtends vroeg vanuit Utrecht afgereisd naar Landgraaf, Limburg. Hier werden we  hartelijk ontvangen en stond (gelukkig!) de koffie al klaar. Onder het genot van een kop koffie maakten we kennis met het Decathlon team. Dit bleek een jong spontaan team dat sportiviteit en enthausiasme uitstraalt en een passie heeft voor sport en het bedrijf waar ze voor werken.

We mochten verschillende workshops volgen, zoals het testen van lawine-piepers en het afstellen, slijpen en waxen van snowboards en ski’s. Erg interessant en fijn om je geheugen weer even op te frissen net voor de wintersport.

We zijn verwend met Wed’ze goodies. We kregen een thermoshirt (2Warm Turtleneck), een skipully (Sweater Ski Warm 500) en een Ski- en snowboardbril G-TMAX 400 cadeau! Drie mooie artikelen die zeker de moeite waard zijn eens uit te proberen (en ook erg handig zijn voor komende wintersport). Het thermoshirt en de sweater zijn comfortabel en zijn lekker warm en ik verbaas me over de prijzen! Deze weten ze ze in verhouding verrassend laag te houden en dat is fijn, aangezien de wintersport al behoorlijk wat kosten met zich mee brengt.

Skipullie en sweaters

Tevens zijn ze bij Decathlon constant bezig met innovaties. Zo konden we een nieuwe goggle proberen. De G-TMAX 900 heeft een aanpasbare lens. Deze lens is te veranderen van een lichte naar een donkere kleur met een druk op de knop, wat de goggle direct beter bruikbaar maakt in verschillende weersomstandigheden.  

Na een heerlijke gezamenlijke lunch waren we klaar om de snowboards te testen. Decathlon verkoopt voornamelijk ski’s en snowboards van het eigen merk Wed’ze en daarnaast ook Rossignol en Salomon. Benieuwd naar onze bevindingen? Bekijk dan eens dit artikel waarin Timo zijn bevindingen van de geteste snowboards vertelt. Aan het eind van de dag kon de warme chocolademelk natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk om weer even bij op te warmen en ervaringen van de geteste artikelen en de dag in het algemeen uit te wisselen. Een erg geslaagde en interessante dag dus, waar we veel informatie weer opgehaald hebben, kennis gemaakt hebben met de producten van Wed’ze en een kijkje hebben kunnen nemen achter de schermen van Decathlon. Wij hebben genoten en zijn zeer onder de indruk van de ontzettend leuke sfeer binnen het bedrijf!