Review: SKIBRIL etint G-TMAX 900 zwart van Wed'Ze

Review: SKIBRIL etint G-TMAX 900 zwart van Wed'Ze

Decathlon beschrijft deze bril als een bril voor goed en slecht weer, hierbij wordt deze vooral geprezen om zijn extra zicht in slecht weer. Met een druk op het knopje aan de zijkant kan een ander licht geactiveerd worden. Hierdoor beweert men meer zicht te hebben.

In mijn week vakantie heb ik ideale testomstandigheden gehad om deze bril uitgebreid te testen, namelijk sneeuwachtig koud en mistig en uiterst mooi zonnig.

Ik vind dat deze bril te weinig waarmaakt waar hij voor gemaakt is. Bij slecht weer (mistig en weinig zon) heb ik geen tot amper verschil kunnen merken tussen de donkere en lichtere optie. Waar men beweert dat deze bij slecht weer meer zicht zou geven is dit dus nauwelijks te merken. Hierbij moet gezegd worden dat deze bril bij goed weer een fijn zicht geeft.

bij het afzetten heb je bij erg zonnig weer dat je even moet wennen aan de veel lichere zicht wat de bril natuurlijk tegenhoud.

Algehele beoordeling

Zicht: 8,5
Design: 8
Prijs/kwaliteit: 6
Eindcijfer: 7,5

Tot slot

Voor deze prijs zou ik zelf een andere bril kiezen, bijvoorbeeld de veel goedkopere bones 500. Mocht je nou echt opzoek zijn naar verbeterd zicht in slecht weer dan zijn merken zoals Oakley of Alpina die hierin het meest vooruitstrevend en innoverend zijn. Hiervoor betaal je echter al wel snel honderden euro’s.

Bekijk ook onze review over de bones 500 By Decathlon.