Zo verklein je de kans op een inbraak tijdens de zomervakantie

Zo verklein je de kans op een inbraak tijdens de zomervakantie

De zomervakantie staat alweer voor de deur, en daarmee breekt ook weer de periode aan waarin het aantal inbraken in woningen flink toeneemt.

Het lijkt wel of deze jaarlijks terugkerende periode nooit verandert. Daarom gaan we in dit artikel een aantal tips met je delen over hoe je tijdens de zomervakantie de kans op een inbraak verkleind.

De garagedeur

Dit is waarschijnlijk niet het 1e punt waar je aan denkt, maar er zijn nog altijd vele garagedeuren in Nederland die niet goed zijn beveiligd tegen een inbraak. Met name bij oude modellen kanteldeuren (https://www.garagedeurspecialist.nl/garage-kanteldeuren/) is dat vaak het geval. Zorg er daarom voor dat de garagedeur is vergrendeld met een slot dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daarnaast kun je een stok in de rails van de deur plaatsen die voorkomt dat het deurblad geopend kan worden. Zet echter wel een herinnering in je agenda dat je die stok weer verwijderd. Anders kan het gevaarlijke situaties opleveren als je in geval van nood de garage wilt verlaten, maar je door de stok de deur niet open krijgt. Wil je meer tips om een inbraak via de garage tegen te gaan? Vraag dan een specialist in deuren voor garages om advies.

Sociaal media

Sociaal media kan natuurlijk hartstikke leuk zijn om alles wat je tijdens je vakantie meemaakt te delen met vrienden, maar het nadeel daarvan is dat potentiële inbrekers ook kunnen zien dat je niet thuis bent. Het is dus aan te raden om je vakantiefoto’s pas op sociale mediakanalen te plaatsen wanneer je terug bent van vakantie. Je kunt natuurlijk wel je vrienden foto’s appen.

Zorg voor verlichting met een sensor

Lampen die met een sensor werken gaan aan op het moment dat een voorwerp of persoon zich in het sensorgebied bevindt. Het grote voordeel is dat het een afschrikwekkend effect heeft op de potentiële inbrekers. Geen enkele inbreker zit er immers op te wachten om spontaan in de spotlights te worden gezet en waardoor de kans dat hij gesnapt wordt een stuk groter wordt.

Snoei heggen en struiken bij de toegangspunten van je woning

In de zomer staat de natuur volop in bloei. Dat zorgt niet alleen voor een prachtige natuurlijke omgeving, maar ook voor schuilmogelijkheden voor inbrekers. Met name voordeuren die door hoge struiken of een heg aan het zicht onttrokken zijn, bieden inbrekers de kans op om onopvallend de deur open te breken.

Zorg dus dat, voordat je op vakantie gaat, heggen en struiken kort snoeit zodat alle toegangspunten van je woning voor voorbijgangers en de buren goed zichtbaar zijn.

Investeer in anti kernstrek sloten

Anti kernstrek sloten zijn zo gemaakt dat je de kern van het slot er niet zomaar uit kunt trekken. Daardoor kost het inbrekers meer tijd om je slot open te breken dan bij reguliere sloten het geval is. Investeer daarom in anti kernstrek sloten, zodat inbrekers je deur sneller voorbij lopen, omdat je ze het inbreken moeilijker maakt.

Wat is jouw anti inbraaktip?

Naast de tips die we in dit artikel met je hebben gedeeld, zijn er nog veel meer goede tips om een inbraak tijdens je vakantie te beperken. Lees daarvoor onder andere het artikel van Radar: https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/13-tips-om-woninginbraak-te-voorkomen/. Maar we horen ook graag wat jouw tip is, zodat we hem bij dit artikel kunnen plaatsen. Mail daarom jouw tip, we plaatsen hem graag bij dit artikel!